Full fart mot äventyret

Nöjesfält och äventyrsland roar alla åldrar. I Skåne är vi bortskämda med Skandinaviens största äventyrsbad, Nordeuropas högsta pariserhjul och Europas längsta vattenrutschbana.

Folkets Park i Malmö finns en minibondgård med djur man kan klappa, terrarium, ponnyridning, loppmarknad, minigolfbana, restauranger och ett livligt tivoli med Nordeuropas högsta pariserhjul.

I Malmö finns även Aq-va-kul, Skandinaviens största äventyrsbad med rutschbanor och vågmaskiner. Vill man ta det lite lugnare så kan man simma i motionsbadet eller slappna av i relaxavdelningen. Eller varför inte prova på turkiskt bad med bastu, kallvattenbassäng och massage?

Ett annat lockande vattenland är Tosselilla Sommarland i Tomelilla. Här finns sju åkbanor, uppvärmda pooler och succén Tossestupet som tilltalar vattenglada i olika åldrar. På sommarlandet finns även tivoli, bumperbåtar, gocart, minibilar och tamdjur.

Åhusparken i nordöstra Skåne bjuder på fartfyllda äventyr. Här kan man utmana varandra i radiobilar eller knuffbåtar, känna vattenstänket i Timmerforsen eller åka på en hisnande färd i bergochdalbanan.

© skane.com 2017